Wat zijn stage tennisballen?

04-04-2016 09:14

Stage tennisballen

Onder de jeugd is tennis een populaire sport. Voor kinderen is het een leuke manier om in contact te komen met leeftijdsgenoten en de nodige lichaamsbeweging te krijgen. Echter is het voor kinderen lastig om de 'volwassen' tennisbal te gebruiken. Zij zijn nog niet in staat om hier voldoende kracht aan te geven. Om deze reden zijn er stage tennisballen.

Wat zijn stage ballen?

Stage tennisballen zijn dus speciaal gemaakt voor kinderen/absolute beginners. Bij deze tennisballen wordt er een andere kern gebruikt dan bij normale tennisballen. Stage tennisballen zijn hierdoor makkelijker te gebruiken dan normale tennisballen. Ze stuiteren minder en zijn, afhankelijk van de stage, groter dan normale tennisballen.

Stage 3 ballen

De tennisballen in stage 3 zijn voor de absolute beginners. Aanstormende talenten tot en met negen jaar kunnen deze bal gebruiken. Door de lage compressie van de tennisbal, heeft de bal een erg langzame stuit. In tegenstelling tot bij een normale bal geeft dit de speler meer tijd om te reageren. Ook voor de wat oudere beginner is dit een goede bal om mee te trainen. Deze tennisbal is iets groter dan een normale tennisballen, en is geel met rood gekleurd.

Stage 2 ballen

De stage 2 tennisballen zijn iets lastiger te gebruiken dan de stage 3 tennisballen. Ook deze tennisballen stuiteren langzamer dan normale tennisballen, om het trainen gemakkelijker te maken. Deze bal is echter even groot als een normale tennisbal. De stage 2 tennisballen zijn oranje met geel gekleurd.

Stage 1 ballen

Voor kinderen en/of beginners die al bijna toe zijn aan het gebruik van een normale tennisbal, is de stage 1 bal geschikt. Deze is zwaarder dan de stage 1 en 2 ballen, maar nog altijd lichter dan de normale tennisbal. Deze ballen zijn geel met groen gekleurd. Alle stage ballen zijn geschikt voor alle ondergronden.

Contact

TennisPlanet NL www.tennisplanet.nl +31 681 991 177 (WhatsApp service only) info@tennisplanet.nl